De zolder is klaar!

Champagne, bier, wijn, slingers, ballonnen! Ik haal alles uit de kast, want onze zolder is klaar. Jep, klaar.

Nu denk je misschien, waar heeft hij het over? Nou, dat zal ik je vertellen. Mijn vrouw en ik hebben in 2017 onze woning in Swalmen gekocht. Prachtige leuke woning, met een grote zolder. Een zolder met een vliering nog wel!

Begin 2021 hebben we hier een dakkapel op laten plaatsen, vrijwel net zo breed als onze woning. En natuurlijk is het daarna van belang dat de zolder ook wordt afgewerkt. Nu, als je mij een beetje kent, vind ik uitdagingen wel leuk. Dit wilde ik dus even lekker zelf gaan doen. Zo gezaagd, zo gedaan.

Ik durf gerust te stellen dat ik héél goed ben – maar dan ook wel echt waanzinnig goed – in onderschatten van zulke projecten. Waar mijn schatting in de eerste instantie uitkwam op 2 maandjes, duurde dit iets meer dan een jaar. Ik was vergeten dat ik ook nog een baan, gezin, klein bedrijfje en een stuiterbal van (toen nog) 2,5 jaar heb.

Toen de zolder (voor zover mogelijk) ‘leeg’ was ben ik begonnen met het opzetten van het houten framewerk, welke vervolgens afgewerkt werd met gipsplaten. Eenmaal alles geplaatst ben ik de boel gaan afwerken met Knauf Fill&Finish. Dit proces heb ik 5 keer herhaald om een glad resultaat te krijgen. Het traphekje werd aan stukken gezaagd om plaats te maken voor een muurtje van gipsbetonblokken, welke netjes glad gestukt is.

Als laatste heb ik de kastjes gemaakt, de vloer gelegd, plinten geplaatst en de puntjes op de I gezet met afwerklijsten.