Kerstmarkt ‘Belaef Zjwame’

Al een aantal jaren wordt in Swalmen jaarlijks een kerstmarkt gehouden, genaamd ‘Belaef Zjwame’ (Beleef Swalmen). De lokale ondernemers, creatieve inwoners en andere geïnteresseerde (die wel iets bij kunnen dragen aan de beleving) krijgen hier de mogelijkheid om zichzelf te presenteren middels een stand of presentatie.

Voor de kerstmarkt heb ik zorg mogen dragen voor de grafische aankleding. De huisstijl, flyers, banieren, spandoeken en online vormgeving komen uit het ‘Knutsel-lab’.

We hebben alle deelnemers van de markt de gelegenheid gegeven zichzelf voor te stellen op Social Media middels een geautomatiseerd formulier. Deze informatie werd vervolgens in templates gegoten waarna de informatie in één uniforme stijl getoond werd op Facebook.

Deze actie werd erg leuk ontvangen en met veel enthousiasme op gereageerd.

Een aantal deelnemers met uniek assortiment heb ik op film mogen zetten. Hier zijn video’s uit gekomen waarin ze zichzelf konden voorstellen aan de bezoekers van de kerstmarkt.

De kerstmarkt was oprecht een succes te noemen, het was – ondanks de enorme kou (-3) – erg druk en gezellig! De Facebook pagina heeft in 2022 een bereik gehad van meer dan 40.000 bezoekers. De reacties waren erg positief!