Live Webinar Effectconnect

Vandaag was een te gekke dag! In Swalmen werd namelijk een live Webinar georganiseerd tussen EffectConnect en Amazon. Ik mocht zorg dragen voor de grafische vormgeving en de techniek van het live-evenement.

Over Effectconnect en Amazon

EffectConnect is een innoverend softwarebedrijf in Swalmen welke het mogelijk maakt om webshops te verbinden met online marketplaces zoals Amazon, bol.com, eBay enzovoorts. Het is namelijk zo dat als je iets besteld op bijvoorbeeld bol.com, dat er een grote kans bestaat dat een andere webshop jouw product verkoopt, en dus niet bol.com. Bol.com is letterlijk de ‘marktplaats’.

Om te voorkomen dat je als verkoper zijnde op verschillende plekken je administratie moet bijhouden, koppelt EffectConnect jouw webshop dus volledig aan die marketplaces zodat je alléén nog maar in je webshop hoeft te werken.

Amazon kennen we natuurlijk allemaal wel. Dat is één van de grootste spelers op de markt als het op e-commerce aankomt.

Over het evenement

Vandaag is een vertegenwoordiger van Amazon op bezoek gekomen naar het kantoor in Swalmen, om speciaal voor de verkopers van Amazon en EffectConnect het een en ander uit te leggen omtrent het verkopen, en om waardevolle informatie te geven aan gebruikers.

Dit live webinar werd gestreamd naar YouTube en LinkedIn. Geïnteresseerde konden zich op voorhand registreren voor het live Webinar en werden op de dag zelf uitgenodigd om te uitzending live bij te wonen. De kijkers kregen tijdens de uitzending de mogelijkheid om vragen te stellen, die live beantwoord werden.

Om deze uitzending mooi vorm te geven hebben we een ruimte bij EffectConnect omgebouwd tot studio. Een groot spandoek van 6×3 meter werd opgehangen om zo een egale blauwe wand te creëren, er werden attributen neergezet om een huiskamersfeer te krijgen en de techniek werd geïnstalleerd.

Voor de techniek hebben we gebruik gemaakt van 4 studiolampen, 3 camera’s, 3 microfoons en hardware van Black Magic en Elgato om de livestreams (stabiel) te kunnen hosten.

De kijkers konden 30 minuten vóór de uitzending al deelnemen in de live stream, en kregen hier een wachtscherm te zien waarin ze andere video’s te zien kregen

Het was een erg geslaagd evenement met veel kijkers en waardevolle informatie.