Een schouw voor in huis

Mijn vrouw Tessa en ik houden allebei erg van landelijk en klassiek wonen. De authentieke bouw en mooie details spreken ons erg aan.

Gelukkig hebben wij dan ook een doodnormale simpele woning uit 1992 waar niks romantisch aan is, yay!

Dit gaf mij genoeg reden om zelf de handen uit de mouwen te steken. Zolang we onze mooie boerderijwoning uit 1800 nog niet kunnen kopen, moeten we zagen met de zagen die we hebben!

In onze woonkamer heb ik een schouw gemaakt waaraan onze televisie hangt en een sierhaard is ingebouwd. Tussen de televisie en de haard zit een ‘nis’ waarin een (zelfgemaakte) soundbar is verwerkt.

Allereerst heb ik op papier alles uitgetekend betreft de schouw, rekening houdend met de bekabeling van de apparatuur. Vervolgens heb ik een frame gemaakt van simpel vurenhout van de Gamma, waarop gipsplaten bevestigd zijn. Als laatste is het geheel afgewerkt met een geweldig spul genaamd ‘Fix&Finish’ van Knauf. Dat is een gips waarmee je kunt lijmen én afwerken, wow.

Toen dit eenmaal gedroogd was heb ik alles afgewerkt met zogeheette ‘spachtelputz’ zodat het geheel aansluit bij de rest van onze woning. Als laatste heb ik de sierlijsten van het plafond en de plinten doorgetrokken, de boel geverd en tevreden een flesje bier geopend.